Reci NE nasilju – putem društvenih mreža

U ponedjeljak, 15. 11. 2021. u prostorijama Osnovne škole Čerin je održana radionica za devete razrede pod naslovom: „Nasilje putem društvenih mreža ili cyberbullying“
Radionicu su predvodile univ. spec. klin. psih. Ivana Granić – Galić i mag. psych. Ana Lovrić.
„Krenuli smo s ovakvim radionicama da bi djecu prije svega upoznali s nasiljem koje nam donose društvene mreže. Susrećemo se sa sve većim problemima nasilja među mladima, djeca se osjećaju nesigurno ne znaju kome takvo nasilje prijaviti, a sve ga je nažalost više u današnje društvu. Bitno je prije svega djecu upoznati kako prepoznati i reagirati na nasilje putem društvenih mreža.
Većina škola ozbiljno shvaća slučajeve zlostavljanja i poduzet će korake kako bi ga spriječila. Ako te zlostavlja netko iz tvoje škole, prijavi to nadležnim osobama u školi. Ljudi koji postanu žrtve zlostavljanja imaju pravo na pravdu. Postoje i zakoni koji štite sve građane od klevete i uvreda. U situacijama kada ti je neugodno razgovarati s roditeljima ili nastavnicima o nasilju koje ti se događa uvijek možeš potražiti savjet PLAVOG TELEFONA na broj: 080050305“– poručili su iz Osnovne škole Čerin.

You may also like...