Posjeta učenika devetih razreda industrijskoj zoni “Tromeđa”, Čitluk

U sklopu programa profesionalne orijentacije učenici devetih razreda naše škole su zajedno s razrednicama posjetili industrijsku zonu „Tromeđa“ , Čitluk. Učenici su obišli pogone u pet poduzeća različitih djelatnosti:

  • Džida d.o.o. Čitluk se bavi se prodajom, najmom i servisom viličara. Ekskluzivni je partner njemačkog proizvođača viličara Jungheinrich te irskog proizvođača Comblift.
  • Miles d.o.o. sa sjedištem u Čitluku / BH i Offenbach / Njemačka je dokazana tvrtka za projektiranje, proizvodnju, montažu i održavanje svih vrsta dizala i pokretnih stepenica i traka.
  • Barpeh d.o.o. Čitluk je moderna, automatizirana tvornica krem namaza i čokolade.
  • Eurovip d.o.o. Čitluk je tvrtka čija je glavna djelatnost prerada i prodaja kave. Prepoznatljivi su po svom izvrsnom brandu ,,Café Brazil“.
  • Rain d.o.o. je tvornica namještaja s višegodišnjim iskustvom u projektiranju i proizvodnji namještaja za dom te u opremanju interijera.

Učenici su se kroz edukativne priče naših domaćina upoznali s djelatnostima navedenih poduzeća, s proizvodnim pogonima i procesom rada. Također su se informirali o stručnoj spremi djelatnika te o aktualnim problemima i potrebama tržišta rada. Svim poduzećima se zahvaljujemo na srdačnom dočeku kao i na prigodnim darovima.

You may also like...