Prvi dan u OŠ Čerin

Nakon mise zahvalnice koju je predvodio fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, došao je i blagosloviti novoobnovljenu zgradu naše škole, kao i sve učenike i djelatnike ove škole. Dakle, učenike u Čerinu na početku nove školske godine dočekala je obnovljena zgrada, o čijoj je obnovi uz riječi dobrodošlice više kazao Pero Petrušić, ravnatelj škole.

U našoj školi  tijekom ljeta izvršena je temeljita rekonstrukcija i adaptacija prostora. Radovi su rezultirali dogradnjom tri nove učionice i adaptacijom ostalog prostora, što je omogućilo da se nastava za učenike od 2 do 9 razreda izvodi u jednoj smjeni. Prvašići će nastavu pohađati u međusmjeni te će se stoga nastavni program za 365 učenika, koliko će ih ove godine pohađati našu školu, odvijati do 14 sati.

Ovakav ustroj izvođenja nastavnog programa omogućit će učenicima više vremena za vannastavne aktivnosti, a obnova unutrašnjih prostorija izvršena je zahvaljujući donacijama: fra Miljenka Miće Pinjuh, fra Gojka Zovke, fra Ivana Prusine i fra Miljenka Mike Stojića, kao i donacijama Općine Čitluk, JP Broćanac, JP Broting, organizatora humanitarnog koncerta „Blatničke note dobrote“ i lokalnih poduzetnika.

Tvrtka Union foods na prvi dan nastave prvašiće  je razveselila prigodnim darovima.

Također valja istaknuti da će u našoj školi uskoro započeti i rekonstrukcija krovišta, što je projekt koji će zajednički financirati Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

You may also like...