Svečano proslavljen Dan Osnovne škole Čerin 


Učenici i djelatnici naše škole i cijenjeni gosti su na prigodan način proslavili Dan OŠ Čerin.
Proslava Dana škole započela je u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika sv. misom za preminule djelatnike i učenike škole, koju je predvodio župnik fra Tihomir Bazina, a pjevane dijelove mise uveličao je dječji zbor „Život“ pod vodstvom s. Marije Martinović.
Nakon svete mise proslava je nastavljena je u školskoj športskoj dvorani gdje je održana priredba brižno pripremana za tu svečanost.
Školsku priredbu izvedbom skladbe „Srce predajem tebi“ otvorio je Zbor škole pod vodstvom prof. Ignacije Sušac.

Također, Zbor je na početku priredbe izveo himnu OŠ Čerin, a koja se studiju snima na nosač zvuka, a kasnije će se za istu i snimiti spot. Školska himna premijerno je izvedena na prošlogodišnjem Danu OŠ Čerin.

Nakon izvedbe himen dobrodošlicu prisutnima poželio je Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin, koji se osvrnuo na snimanje školske himne i zahvalio sponzorima, posebno načelniku Općine Čitluk g. Marinu Radišiću, što su omogućili snimanje. Ravnatelj Petrušić također je istaknuo da će OŠ Čerin biti domaćin Krasnoslova i najavio da se i za tu prigodu sklada pjesma.

– Kao što ste upoznati domaćini smo Krasnoslova jer je naša učenica Mia Pejdo donijela prvo mjesto ovoj školi. Raduje me što ćemo do tada imati i drugu skladanu pjesmu učenika s našom nastavnicom Ignacijom, a zove se „Ne rugaj se“. Sigurno se pitate zašto takav naziv. Cilj nam je, ne samo u našoj školi, nego i u svim našim školama smanjiti, točnije svesti verbalno nasilje na 0% tolerancije. Naša strategije prema prošlogodišnjem istraživanju školskog razvojnog plana je da u našoj školi i u drugim školama nema vrijeđanja, omalovažavanja, ruganja i drugih kojekakvih učeničkih nepodopština. Cilj nam je školu učiniti učeničkim domom, da se učenik u njoj osjeća kao kod svoje kuće: prihvaćeno, zaštićeno i sigurno – kazao je ravnatelj Petrušić.

Na kraju pozdravnog govora ravnatelj Pero Petrušić najavio je sljedeće projekte i istaknuo da je škola u proteklom razdoblju imala dobru suradnju sa županijskom, općinskom i lokalnom zajednicom.

Sastavni dio OŠ Čerin su i njene područne škole. PŠ Blatnica i PŠ Ograđenik na današnjoj priredbi predstavile su dvije učenice, a kroz slikovni prikaz nazočni su mogli vidjeti realizaciju projekata u područnim školama, ali i prezentaciju izvannastavnih aktivnosti svih učenika.

Zanimljiv dio priredbe bio je „pačji ples“ u izvedbi najmlađih učenika a dio priredbe bili su i hercegovački plesovi u izvedbi folklorne sekcije. Mia Pejdo, pobjednica prošlogodišnjeg Krasnoslova na današnjoj priredbi recitirala je pjesmu „Hercegovina u srcu“ , zatim učenik Gabrijel Barbarić koji je osvojio treće mjesto na natjecanju recitatora s pjesmom „Da sam mrav“. Nakon toga na repertoaru učenika našlo se još nekoliko pjesama, zanimljivih igrokaza: Ole i Trufa koje su izveli: Marija Pinjuh, Mladen Mandžo i Ilijana Prusina; i recital od Petra Preradovića „Putnik“ koje su izvodili: Andrea Milićević, Tea Ćavar i Josip Zovko. Zatim zanimljiv književni ulomak iz priče o Romeu i Juliji koju su izveli: Paula Glamuzina i Matej Barbarić.

Za svečanost proslave Dana škole vrijedne ručice učenika iz kreativne sekcije OŠ Čerin pripremile su malene darove koji su na kraju priredbe podijeljeni nazočnima za uspomenu na proslavu Dana OŠ Čerin.

 

Više na facebook stranici.

 

 

You may also like...