U OŠ Čerin održao se ovogodišnji KRASNOSLOV

Osnovna škola Čerin je bila domaćin Krasnoslova, županijskog natjecanja u krasnoslovu za učenike 4. razreda na kojem su nastupili učenici iz više od dvadeset škola. Stručno povjerenstvo nije imalo lak zadatak, no ipak je jednoglasno donijelo odluku kako je pobjednica natjecanja Anđela Ćorić iz OŠ Petra Bakule – Mostar. Drugo mjesto osvojio je Ivan Živko iz OŠ Silvija Strahimira Kranječevića – Mostar, a treće Gabrijela Zeko učenica OŠ za djecu s poteškoćama u razvoju Mostar.

Županijsko natjecanje održano je u dvorani Pastoralnog centra, a voditeljica Josipa Prusina istaknula je kako se za mjesto održavanja i njegovu bližu okolicu vežu počeci pismenosti i da je u blizini bila izgrađena prva škola u Čerinu. Također, na početku manifestacije Prusina je predstavila Povjerenstvo u sastavu: predsjednica Andreja Pehar, stručna savjetnica Zavoda za školstvo za razrednu nastavu, Albert Pehar i Maria Šarac.

U natjecateljski dio programa svojim su nastupima nazočne uveli Romana Blažević i Kaja Šego te Zbor Osnovne škole Čerin, koje je najavila i na nastupu im se zahvalila učenica Marta Sušac, voditeljica natjecateljskog programa, prije čijeg početka se nazočnima obratio Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin.

– Povijest nam dosta toga govori o nama samima – našem narodu, a i ovo je povijesni trenutak. Zapravo, vi će te ga učiniti povijesnima za vas i nas, jer vi djeco pišete povijest. Svaki dan neka vam bude povijesni jer ćete tako učiniti svoj život sretnim, uspješnim, ljepšim i boljim za sebe, za nas i vašu okolinu. Ne dajte se smetnuti od svojih ideja, budite uporni, učite i svoje znanje dijelite i tako ćete svoj život učiniti bogatijim. Knjiga ispred vas je simbol znanja, a ona otvara put u svijet i vaše oči moraju biti uprte u nju jer samo znanjem pobijedit ćete zlo i na svijetu će vladati dobro – poručio je ravnatelj Petrušić, čestitao natjecateljima na plasmanu i dosadašnjim uspjesima te kazao kako je ponosan na tim ljudi koji je sudjelovao u organizaciji.

Ravnatelj Petrušić mogao je biti ponosan i na učenike svoje škole koji su OŠ Čerin predstavili u lijepom svjetlu kroz glazbene točke i igrokaze u zabavnom dijelu programa, a ponosni na svoje nastupe mogu biti i svi natjecatelji i njihovi mentori jer su o pobjedniku na kraju odlučivali mali detalji.

OŠ Čerin bila je dobar domaćin, a za svoj trud nagrađena je zahvalnicom.

– Željela bih vam izraziti svoju iskrenu zahvalnost za organizaciju ovog sjajnog natjecanja. Zahvaljujući vašem trudu i predanosti, učenici su imali priliku prezentirati svoje znanje i sposobnosti te se okušati u izazovima koje nam je postavilo natjecanje. Osim što su imali priliku pokazati svoje vještine, ovo natjecanje im je pružilo nezaboravno iskustvo koje će pamtiti cijeli život – kazala je mr. sc. Andreja Pehar, stručna savjetnica za razrednu nastavu Zavoda za školstvo Mostar i uručila ravnatelju Petrušiću zahvalnicu.

Predsjednica Povjerenstva proglasila je i pobjednicu natjecanja, a već smo istaknuli kako je to danas bila učenica Anđela Ćorić. Anđela je krasnoslovila stihove iz pjesme „Moje je srce kuća“ koju je napisao Šimo Ešić, dok se za natjecanje pripremala pod mentorstvom Antice Šarić.

Drugo mjesto osvojio je Ivo Živko za nadahnutu interpretaciju pjesme „Kako se piše pjesma o domovini“ Zvonimira Golob. Živkova mentorica bila je Željka Majstorović, a treće mjesto osvojila je Gabrijela Zeko za izvedbu pjesme „Vragolasta Pipi“ Ivanke Borovac, za čiju izvedbu ju je pripremala Darija Zovko.

You may also like...