Za buduće predškolce naše škole održan predškolski dvosat u Mostaru

 

Budući predškolci naše škole u utorak 19.6.2018. prisustvovali su događaju „0tvoreni predšolski dvosat” koji se održao u Mostaru.

U zanimljivoj učionici na otvorenom, ispod šatora postavljenog u gradskom središtu, okupljeni mališani su dobili simboličnu dvosatnu poduku iz predškolskog obrazovanja. Događaju su prisustvovali budući prvačići iz Mostara, Stoca i Čitluka, a sa njima su radile odgajateljice iz mostarskih javnih vrtića.

Druženje i učenje u Mostaru uveličali su i članovi Gradskog orkestra Stolac, koji su se u pauzi između pjesama družili s djecom i pokazivali im instrumente.

Organizacija Save the Children u BiH, u sklopu kampanje „Svako dijete – bez izuzetka” usmjerena je na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju osnova za dobar i jednak početak kroz pristup obveznom predškolskom obrazovanju. Dokazano je da su djeca koja pohađaju predškolsko obrazovanje statistički bolja u školi, emocionalno zrelija, socijalno osvještenija, kreativnija i zdravija.
Svako dijete u Bosni i Hercegovini, bez obzira na mjesto stanovanja, etničku pripadnost, spol ili zdravstveno stanje ima pravo na obavezan predškolski program u godini pred polazak u školu. Tako, svako dijete, bez izuzetka, dobit će najbolji mogući početak na putu ka ostvarenju snova.

You may also like...