Naši učenici sudjelovali u okviru programa na 16. Didakovim danima

U okviru programa 16. Didakovih dana,  u utorak, 22.10. 2019. staroj gradnićkoj crkvi održana večer poetsko-glazbenih i literarnih izvedbi na kojoj su nastupili učenici srednje i osnovnih škola s područja općine Čitluk. Marljivi učenici i njihove profesorice, nastavnice i učiteljice za večer pripremili su 22 točke, a svoje talente učenici su predstavili svirajući, recitirajući pjesme i čitajući svoje literarne radove. Našu školu predstavili su učenice Ana Glamuzina i Iva Beljo koje su pripremale nastavnica Marija Kolobarić i učiteljica Zdenka Pinjuh.

Dobrodošlicu učenicima poželio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići, koji je pohvalivši mlade učenike izrazio zadovoljstvo što učenici daju svoj doprinos Didakovim danima te mladima skrenuo pozornost na činjenicu da se fra Didak Buntić krstio upravo u crkvi u kojoj je održan sinoćnji program te da je u istoj zgradi naučio čitati i pisati. Mnogi predmeti iz tog razdoblja čuvaju se u gradnićkom muzeju pa je fra Nikola također mlade pozvao da posjete muzej.

– Didak živi na ovaj način preko vas djece i on se raduje što ste vi tu sada, što živite i što ste kreativni. Fra Didak se raduje zato što vi pišete pjesme i zato što tako divno recitirate. Nastavite dalje. Fra Didak će i dalje živjeti sve dok ga se prisjećamo – kazao je na kraju programa fra Marinko Šakota, pokretač Didakovih dana, nakon čega su organizatori uručili prigodne zahvalnice sudionicima programa.

You may also like...