Proslavili smo Dan naše škole

 

Učenici i djelatnici  naše škole 16. 10. 2019. smo na svečan način obilježili Dan škole. Proslava je započela u župnoj crkvi, gdje je slavljena sveta misa, a nakon misnog slavlja u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika proslava je nastavljena u dvorani Pastoralnog centra i u školskom prostoru.

Na početku priredbe u dvorani Pastoralnog centra voditelji Andrea Milićević i Ivan Ivanković pozdravili su sve učenike i odgajatelje, kao i uzvanike poput načelnika općine Čitluk Marina Radišića, Predraga Smoljana, predsjednika Općinskog vijeća Čitluk, predstavnike Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, predstavnike Zavoda za školstvo te na poseban način učenike Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara u pratnji njihove ravnateljice Maje Mustapić.

Školska priredba bila je lijepa prigoda da se na pozornici Pastoralnog centra predstave daroviti učenici koji su školu predstavljali na različitim natjecanjima, kao i učenici iz različitih sekcija OŠ Čerin.

Tea Ćavar i Mladen Mandžo tako su izveli pjesmu „Moje te srce grije“ s kojom su na županijskom natjecanju osvojili treće mjesto, dok je Iva Beljo izvela pjesmu „Ugasite mržnju“ s kojom je na Krasnoslovu osvojila četvrto mjesto.

Učenici 7. b razreda danas su uprizorili igrokaz „Tko je najbolji“, o jeziku stihovima pjesme Petra Preradovića „Rodu o jeziku“ progovorila je učenica Ana Glamuzina, a jedan od svojih prvih javnih nastupa imali su prvašići OŠ Čerin.

Raspjevani i rasplesani mališani izmamili su osmjehe na lica svih nazočnih, pjesmom su nazočne razveselili i članovi školskog zbora, a u nastavku programa Lana Vlaho, Emanuela Stojić i Lana Korać recitirale su pjesmu „Pozdrav“, dok su učenici 7. a izveli su igrokaz „Živa riječ“. Koje bi to osobine trebao imati čovjek kojeg smatramo dobrim doznali smo od Andreja Stojića i Josipa Šarca u pjesmi „Ako“, dok su učenici 9. a u igrokazu „Potraga za znanjem“ došli do odgovora gdje potražiti znanje.

U OŠ Čerin ponosni su na svoje darovite učenike, a ponosni su i na novi spot „Ne rugaj se“ koji je nastao u suradnji OŠ Čerin i još dvije škole.

– Čast mi je i zadovoljstvo predstaviti naš novi spot koji se zove „Ne rugaj se“ a nastao je u projektu koji smo pokrenuli prije dvije godine. Uz našu školu u ovom projektu pridružile su nam se dvije škole, OŠ Lipanjske zore Višići i OŠ za djecu s posebnim potrebama. Bogu hvala projekt smo priveli kraju. A vrhunac našeg rada i suradnje je spot koji smo snimili zajedno s učenicima iz OŠ za djecu s posebnim potrebama – kazao je Pero Petrušić, najavljujući predstavljanje spomenutog spota.

Ravnatelj Petrušić nakon prikazivanja spota podsjetio je na dvije nedavno objavljene slikovnice nastale u projektima „Različitost nas spaja a ne razdvaja“ i „I ja sam dijete kao i ti“ te se zahvalio svojim suradnicima na predanom radu.

Uz predan rad u redovitim nastavnim aktivnostima učenici OŠ Čerin mogu se pohvaliti i brojnim vannastavnim aktivnostima pa su tako svoje vještine danas prezentirale Mažoretkinje općine Čitluk, a priređena je i izložba radova i rukotvorina u zlatovezu, kao i radova izrađenih od gline.

You may also like...