Prigodna predavanja Zavoda za zapošljavanje o potrebama na tržištu rada 

Što dalje nakon osnovne? Koja su to deficitarna zanimanja? Što upisati? Kamo nakon srednje škole, raditi ili nastaviti dalje učiti? Koje mi to mogućnosti društvo pruža? Kako nakon završetka srednje škole naći posao?
Sve su to pitanja koja danas umaraju male glave koje žele krenuti u put zrelosti i odabrati ono zanimanje koje oni hoće i žele.
Zavod za zapošljavanje za završne razrede u našoj školi održao je prigodno predavanje za učenike u vidu profesionalnog usmjeravanja ili profesionalne orijentacije za usmjeravanje učenika na ona zanimanja koja su tražena na tržištu rada.
Stručno predavanje su predvodili: Maja Perić mag psihologije i Nikola Ostojić voditelj podružnice Zavoda za zapošljavanje Općine Čitluk.
Ovim projektom Zavod za zapošljavanje želi upoznati učenike kako izabrati i odabrati pravo zanimanje koje je potrebno za današnje tržište rada.
Učenicima su ponuđeni letci te Internet stranica Zavoda za zapošljavanje HNŽ-a na kojoj se mogu informirati o budućim zanimanjima u potrazi za svojim željenim obrazovanjem koje je traženo na tržištu rada.

You may also like...