U našim područnim školama održane priredbe “Radujemo se Božiću”


Svečana, vesela atmosfera nije zaobišla ni naše područne škole. U PO DV Ograđenik 21.12. 2017. i PO Blatnica 22. 12. 2017. održane se priredbe učenika tih škola.
Iako onako opušteni, zbog završenih školskih obveza u I. obrazovnom razdoblju i u duhu adventske radosti iščekivanja Kristova rođenja, pred prisutnim odigrala se prava božićna čarolija. Gdje su naši maleni pokazali svoja znanja i umijeća u igranju, plesanju, recitiranju, sviranju i pjevanju božićnih pjesama, ne zaboravljajući tradiciju našega kraja.
Prelijepo okićene škole, holovi i učionice pokazale su onu radost koju djeca nose u sebi, a to je iskrena radost dolaska novorođenčeta koje donosi mir, radost i ljubav.
Ponekad mi stariji trebali bi se ugledati na djecu i biti veseli poput njih, te naše razmirice, sukobe i svađe ostaviti iza sebe. Na kraju, samo ostaju lijepa sjećanja koja smo podijelili s drugima: u veselju, prijateljstvu i druženju. Upravo takvo veselje, druženje i prijateljstvo pokazali su naši učenici. Budimo i mi djeca, radujemo se Božiću, djetinjom radošću, kakvu su nam oni na školskim priredbama pokazali. Sretan i blagoslovljen Božić poručuju djeca iz ovih škola.

 

You may also like...